Waddinxveen | straatinfo

overlast-vandalisme politie meldingen

Man aangehouden voor bezit illegaal vuurwerk

woensdag 26 november 2014 overlast / vandalisme

Waddinxveen - De politie heeft op woensdag 26 november zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk lag opgeslagen in een woning aan de Zuidplashof.

Bij de politie was een melding binnen gekomen dat er een grotehoeveelheid illegaal vuurwerk in het bezit was van een 25-jarige man uitWaddinxveen. Toen de politie poolshoogte nam bij zijn woning aan de Zuidplashof,bleek de man 740 stuks nitraten in zijn bezit te hebben. Het illegale vuurwerkwas opgeslagen in een sporttas. De man is hierop aangehouden en overgebrachtnaar het bureau.
Illegaal vuurwerk

Het opslaan van grote hoeveelheden vuurwerk in een omgeving dieniet voldoet aan de inrichting cq veiligheidseisen, bv een woning of een garage,levert een enorme brand en ontploffingsgevaar op. De politie waarschuwt voor hetopslaan van grote hoeveelheden illegaal vuurwerk. Daarnaast merkt de politie datjongeren het veelal illegaal en zwaarder vuurwerk gebruiken om daarmeevernielingen aan te richten aan het straatmeubilair zoals een abri, postbus,vuilnisbak of anderszins. Vele van dergelijke goederen gingen de afgelopen jarende lucht in. De schade bedroeg vele duizenden euro's.
Straffen

De politie heeft met het Openbaar Ministerie (OM) afsprakengemaakt over de vervolging van de handel, opslag en afsteken van illegaalvuurwerk. In combinatie met het opblazen en of vernielen van straatmeubilairgaat het OM forse straffen eisen. Straffen die kunnen leiden tot enkele wekenhechtenis en of gevangenisstraf. Bel M! Heeft u het idee dat er bij u in deomgeving vuurwerk opgeslagen ligt of op een niet toegestane manier verhandeldwordt? Bel direct met Meld Misdaad Anoniem, via het gratis nummer 0800-7000.

Soortgelijke berichten

Overlast van illegaal vuurwerk
Beverwijk dinsdag 04 november 2014

34 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen
Assen dinsdag 24 december 2013

Ruim 200 kilo vuurwerk in woning aangetroffen
Wijnandsrade zaterdag 31 december 2016

Illegaal vuurwerk aangetroffen
Emmeloord maandag 29 december 2014

Grote vuurwerkvangst
Haarlem vrijdag 12 december 2014

Twee Groningers aangehouden voor vuurwerkhandel
Drachten woensdag 20 november 2013

Illegaal vuurwerk aangetroffen
De Meern dinsdag 16 december 2014

Man aangehouden voor handel in vuurwerk
Hoogeveen donderdag 21 november 2013

Politie neemt hoeveelheid kruit en vuurwerk in beslag
Amersfoort maandag 23 december 2013

Politie treedt op tegen illegaal vuurwerk
Hilversum maandag 03 november 2014

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio